Abrikoos, Framboos & Havermout Hapjes

Abrikoos, framboos & Havermout Hapjes

  • 40 minuten
  • 6 porties
  • 407 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 100g
  • Gesneden droge frambozen 50g
  • gesneden droge abrikozen 50g
  • Suiker 55g
  • Gesneden amandelen (optioneel) 40g
  • Zout 1/2 theelepel
  • Vermalen kaneel 1/4 theelepel
  • Ahornsiroop 85g
  • Druivenpittenolie 2 eetlepels
  • Ongezoete Amandelboter of pindakaas 65g
  • Magere melk 1 eetlepel
  • Vanille extracten 1/2 theelepel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor tot 175°C, spray lichtjes de 8 x 8 inch bakpan met anti-aanbaklaag spray.
  • In een kom, voeg de havermout, droog fruit, suiker, amandelen, zout en kaneel toe. Zet deze kom apart.
  • In een tweede kom, roer het ahornsyroop, olijfolie, amandelenboter (of pindakaas), melk en vanille samen.
  • Giet het ahoornsyroopmengsel over het havermoutmengsel en roer tot deze volledig gemengd is.
  • Gooi het mengsel in een voorbereide pan en duw deze stevig.
  • Laat dit gedurende 20 - 25 minuten bakken of totdat het mengsel bruin en bubbelig wordt.
  • Verwijder van de oven, laat dit 10 minuten staan, snij in stukken terwijl het nog warm is.
  • Laat dit volledig afkoelen voordat je het uit de oven haalt.

  • Bewaarinstructies:
    Bewaar in een luchtdichte verpakking.

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT