Feta, Rode Ui & Zeewier Quiche

Feta, Rode Ui & Zeewier Quiche

  • 50 minuten
  • 6 porties
  • 113 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout, gemalen 50 g
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Grote rode ui 1
  • Balsamico azijn 1 eetlepel
  • Teentje knoflook geplet 1
  • Ongekookte spinazie, gesneden 250 g
  • Geklopte eieren (volledig) 5
  • Eiwit 4
  • Ongezoete havermelk 80 ml
  • Gemalen gedroogde nori zeewier (kan vervangen worden door 1 theelepel zout) 2 eetlepels
  • Zout Vleugje
  • Zwarte peper Vleugje
  • Brokjes feta kaas (laag in vetgehalte) 150 g

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180°C, spray de muffin bakplaat met olijfolie.
  • Verwarm de olie in een grote anti-aanbakpan over matige hitte.
  • Sauteer de uien gedurende 5 minuten, waneer deze zacht zijn, voeg balsamico azijn en knoflook toe en sauteer voor nog 5 tot 7 minuten. Voeg spinazie toe en kook de spinazie gedurende 1 minuut totdat deze verwelkt is. Zet apart.
  • In een grote kom, klop de eieren, eiwit, melk, havermout bloem, zeewier, zout en peper samen tot het volledig gemengd is.
  • Voeg kaas en het gekookte groentenmengsel toe in de kom en meng goed.
  • Giet dit uit in een muffin bakplaat en laat dit 30 minuten bakken, of totdat het mengsel stevig is.

  • Bewaarinstructies:
    Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
    Blijft gedurende 3 tot 5 dagen goed.

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT