Cruesli® Ontbijtkoekjes met Yoghurt

Cruesli® Ontbijtkoekjes Met Yoghurt

  • 30 minuten
  • 7 porties
  • 305 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Cruesli® 4 Nuts 120 g
  • Ei 1
  • Dadels, klein gesneden 4
  • Gesmolten boter (of kokosolie) 40 g
  • Speltmeel 60 g
  • Honing 1 eetlepel
  • Griekse yoghurt of kwark 170 g
  • Vers fruit naar keuze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Doe de Cruesli® ontbijtgranen in een kom en breek eventueel grote stukken iets kleiner.
  • Voeg de boter, dadels, ei en honing toe en roer er door heen. Voeg dan beetje bij beetje het speltmeel toe tot het stevig van structuur is.
  • Maak hoopjes op de bakplaat met bakpapier en druk deze plat in de vorm van een koekje.
  • Bak ze ca. 13 min. Ze zijn nog iets zacht als ze uit de oven komen maar worden harder als ze afkoelen.
  • Als ze volledig zijn afgekoeld schep je wat Griekse yoghurt er op. En als finishing touch verdeel je het kleurrijke fruit over de koekjes.
  • Eet smakelijk!

  • Tip: Je kunt de koekjes mét topping een dag bewaren in de koelkast. De koekjes zonder topping een paar dagen in een afgesloten trommel op een droge plek.

    Recept van Sandra.
    https://www.leukerecepten.nl/de-lekkerste-cruesli-ontbijtkoekjes-met-yoghurt/

Quaker Cruesli® 4 Nuts
Quaker Cruesli® 4 Nuts BEKIJK PRODUCT